dinsdag 13 mei 2014

FORUM APRIL



Sjakie en de chocoladefabriek

Violet was nu ook meegenomen door de Oempa Loempa’s en nu bleven ze nog met twee kinderen over : Sjakie en Veruca.
Willy Wonka deed de poort van de notenkamer een klein beetje open. Sjakie keek als eerste binnen en hij was verwonderd over datgene wat hij zag. In de kamer zitten allemaal eekhoorntjes.

Veruca duwde Sjakie aan de kant en keek via de deur de notenkamer binnen.Willy            Wonka hield de deurklink stevig vast, want niemand mocht de kamer binnenkomen. De eekhoorntjes mochten in geen enkel geval gestoord worden.
Vervolgens begon hij te vertellen waarom hij eekhoorntjes gebruikte om noten te kraken. Eekhoorntjes waren de enigen, die een noot in zijn geheel uit de dop konden krijgen. Dat was verschrikkelijk moeilijk. Geen enkele Oempa-Loempa kon het zo goed en zo snel als de eekhoorntjes.
Veruca wilde zo’n eekhoorntje hebben!
 

Willy Wonka keek bedroefd naar Veruca… ‘hoe kon zo’n kind toch zo
bezitterig , zo hebberig zijn! Zouden alle kinderen zo zijn…neen,… Sjakie was een ander kind, een bijzonder kind!
Veruca stak haar handen uit om het eekhoorntje te pakken, maar toen ze dat deed, sprong de eekhoorn in haar gezicht. Ze viel op de grond en rolde als een gek heen en weer . De eekhoorn bleef haar maar op haar hoofd kloppen.

Veruca stond recht en wilde naar de uitgang lopen. Door de eekhoorn op haar
gezicht kon ze niets zien en ze stapte recht in de afvalpijp. De eekhoorn sprong nog net op tijd  weg. Veruca werd weggezogen met al het afval van de noten…weg was ze.
Sjakie ging bedroefd op de grond zitten. Hij weende….maar zonder dat Sjakie het wist, kwam het hoofd van Willy Wonka even piepen en hij fluisterde
De verrassing moet nog komen.
Maar wat Willy Wonka met zijn verrassing bedoelde, zien en horen we over
enkele weken.
 
Hier kan u het optreden van de leerlingen bekijken! Veel kijkgenot!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten